Tokat Mutfağı:Fırında Keşkek
Tokat halkı
yemeklerinin hemen hemen hepsinde tahıl ürünlerine yer vermiştir. Keşkek de
bunun en bariz örneğidir. Herkesin bir araya geldiği özel günlerde (bayram, davet, düğün vb.) daha
çok yapıldığı görülür.
Malzemeler:
1kg. kemikli et
1/2kg bütün yarma
250 gr. tereyağ
3 kaşık kuyruk yağı1
1 yemek kaşığı çemen
1 su bardağı nohut
yeteri kadar tuz
Yapılışı:
1. Nohut akşamdan ıslatılır.
2.Malzemelerin hepsi büyükçe bir tencereye konur. Üzerine 3 litre su konur.
3.Tuz ve baharat eklenir.
4.Sönmüş pide veya ekmek
fırınına akşamdan bırakılır.(tencerenin kulpunun yanabilecek özellikte
olmamasına dikkat edin)
5. Fırından alıp ister tepsiye ters çevirerek, isterseniz
tencereyle servis edin.

Yorumlar
Yorum Gönder
Hakaret içeren ve düzgün Türkçe ile yazılmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.